Én nem tudom, hogy amikor elkezdek egy böjtről, edzésről szóló honlapot, akkor miért zenékről írok, de nem kell mindent érteni, elég ha az ember semmit nem ért. Itt van tehát pár kedvenc zeném, hátha nektek is kedvenc lesz.

The Storm Feat. Jó hidegnek néz ki – bárcsak én is ott lehetnék…
Erről itt van írva.
Az ötödik elem.

Orosz népdal – mondja ő. Megvan erről a véleményem. Itt hozzá a szövegkönyv (aki megtalálja benne a turpisságot és megírja kommentben, az kap egy Sportszeletet):

Ой, да не вечер, да не вечер, Oh, it’s not yet evening, not yet evening
Мне малым-мало спалось, I was sleeping so little,
Мне малым-мало спалось, I was sleeping so little,
Ох, да во сне привиделось… I saw a dream.

Мне во сне привиделось, Oh, and I saw in my dreams…
Будто конь мой вороной That my horse (black as crow)
Разыгрался, расплясался, Was playing, dancing,
Разрезвился подо мной. Jumping under me.

Налетели ветры злые Oh, evil wings came
Со восточной стороны. From the east
Ой, сорвали чёрну шапку Oh, and tore the black cap
С моей буйной головы. From my wild head.

А есаул догадлив был — But my esaul (lieutant) was clever
Он сумел сон мой разгадать. He could explain my dream
“Ох, пропадёт, — он говорил, “Oh, you will lose,” he said.
Ой, твоя буйна голова. ” your wild head.”

Ой, да не вечер, да не вечер, Oh, it’s not yet evening, not yet evening
Мне малым-мало спалось, I was sleeping so little,
Мне малым-мало спалось, I was sleeping so little,
Ох, да во сне привиделось… I saw a dream.

Köszönjük Finta Gábor!

Bianca Ban

VÉGRE egy női zeneszerző!! És klasszikus zenét komponál! És fiatal, és olyan szép, mint egy angyal! És csodás énekhangja is van… Bianca, are a you a real person or an algorithm? Hallgassátok. ((A hegedű-szólistája részben magyar: Visontay Zsolt-Tihamér. Just saying.) Külön kiemelném:

Cloak and Dagger – szerintem téves a cím, valami ilyesmi kéne: Life, The Meaning of Life. Azt érzem, hogy ez a tétel valamit elmond, benne van a Válasz a titokra, a kérdésre, hogy miért kell itt évtizedeket keccsölnünk, és ha elégszer meghallgatom, akkor megértem, amit üzen. A végén a 10 másodperces szünet – “gondolkodjatok róla baszkikáim”.

The Wandmaker – pianoból kezdeni és egy ütemen belül felhúzni fortéig – a zeneszerző hölgy sokat kér a kórustól… Ha ezt elvezényelhetném, bepisilnék – a vonósok meg a fúvósok közötti ingázás, pokoli feszes a dinamikája neki. A végén a glissandók a kórusban – kb. tízévente jut egy glissando, nem írják nagyon énekhangra. Vááá – kurvajó a kórus is. Ekkora epikus zenét, ekkora erőt – hogy írja ezt egy ilyen gyönyörű törékeny kis nő? A végén a felhúzás is, micsoda kontroll alatt kell tartani az egészet, hogy így szóljon.

Yearning Hearts – Ha Mozart most élne, ezt a zenét hallgatná reggel kávézás közben, és belesírna a kávéjába, hogy ezt miért nem ő írta meg… Na erre kerestem meg Biancát a FB-on és írtam neki egy hosszú kommentet, amire VÁLASZOLT, első mondatban azzal, hogy “You made my day.” Írtam neki, hogy ezt a tételt nem 2 percben kéne megírni, és miért épít valaki kis templomot, amikor építhetne katedrálist is. Válaszolt, hogy ezt mások is mondták, talán megkomponálja hosszabban is. Szóval imádon az internetet. Azóta itt ülök a gép előtt, és ötpercenként frissítem a Youtube-ot, hogy feltöltötte-e már.

Michael

Én nem tudtam, hogy halála után is jelent meg egy albuma. És rajta ez: